Over ons

Studio Z-as is in 2008 opgericht door Thomas Val en Marcel Oostermeyer.
Het bedrijf is gestart onder de naam Z-as maquettebouw maar heeft door uitbreiding van de werkzaamheden de naam gewijzigd in Studio Z-as.
Thomas en Marcel werkten, in de daarvoor liggende periode, al samen als maquettebouwer. Er is dan ook opgeteld meer dan 30 jaar ervaring aanwezig in Studio Z-as. Deze ervaring wordt nog steeds uitgebreid door de verschillende nieuwe technieken en mogelijkheden binnen het vakgebied.
Een visie van Studio Z-as is dan ook zich steeds te willen vernieuwen om in de huidige tijd met de modernste technieken en materialen te willen werken.
Dit zorgt voor een snellere productie, presentaties die met zijn tijd meegegaan en meer mogelijkheden om complexe vormen te vervaardigen.

Thomas Val

Thomas zijn carrière begon in de architectuur, na zijn studie bouwkunde in Delft heeft hij 5 jaar op verschillende architectenbureaus gewerkt. Toen hij erachter kwam daar zijn draai niet te vinden, is hij in 2005 als maquettebouwer gaan werken. Zijn achtergrond in de architectuur en ervaring die werd opgedaan op de architectenbureaus is menigmaal van pas gekomen. Naast zijn werkzaamheden voor Studio Z-as is Thomas werkzaam op het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam, als docent productontwikkeling en media.
Thomas heeft een grote liefde voor motoren. Om zichzelf te blijven uitdagen heeft hij een Honda CM 400t uit 1982 geheel eigenhandig gedemonteerd en omgebouwd tot “Cafe racer”. Deze motor heeft mogen schitteren op de Custom bike show van de Motorbeurs 2017 en Thomas heeft hierop o.a. “The distinguished gentlemens ride 2018 in Amsterdam” gereden.

Marcel Oostermeyer

Vanaf 1998 is Marcel Oostermeyer professioneel maquettebouwer. Maar ook daarvoor was de ambitie om zelf te creëren en te bouwen er al. Het liefst bouwen “From scratch”. De uitdaging zoeken om zoveel mogelijk geheel zelf te maken. Met deze voorliefde wordt het vak van maquettebouwer dan ook met vreugde uitgeoefend. Dit zie je terug tijdens de werkprocessen en in de producten van Studio Z-as.
Gezien de grote interesse voor astronomie, natuurkunde en techniek is Marcel in 2012 begonnen met de bouw van zijn eigen telescoop. Met als doel deze zelf te ontwerpen, te bouwen en zoveel mogelijk gebruik te maken van de materialen die direct voor handen zijn. De planeten en sterren worden inmiddels al bekeken. Maar de grenzen zijn weer verlegd. Een groot deel van de aansturing is al gerealiseerd om de telescoop middels een computer te bedienen. De “drive” is er om ook dit project succesvol af te ronden.